Tappade fingret under pokerturneringen

Skador i pokersammanhang är mycket ovanliga och att en spelare har tappat ett finger under en omgång, jag det har nog aldrig hänt tidigare.

I mitten av november i år så satt den amerikansk-kubanske baseballspelaren Jose Canseco i en pokerturnering när hans finger plötsligt lossnade och han fick lämna tävlingen. Bakgrunden till denna makabra händelse var att han hade råkat skjuta sig själv i fingret en månad innan och fick uppsöka läkare som lade några stygn runt om det skadade fingret. Jose Canseco fick sluta med baseballen under en period och sysselsatte sig då med poker i stället.

Han hade anat att något var fel med fingret eftersom det inte satt fast i något ben eller särskilt hårt, samt att det luktade konstigt enligt honom själv. Under pokerturneringen som Jose Canseco deltog i så började han att känna sig konstig i handen och en liten stund senare föll fingret av, Jose fick lämna turneringen omedelbart och åkte till sjukhuset där man amputerade resten av fingret. Troligen skulle denna amputation gjorts från början eftersom fingret var så pass tilltygat.

Annars kan man inte tro att något kan hända under en pokerturnering, det är inte en så stor skaderisk precis. Skador som kan uppstå är mer relaterade till sittpositioner och eventuella fallskador från stolar osv. Det har också hänt att spelare har svimmat på grund av utmattning men det är ytterst sällsynt i alla fall. Jose Cansecos händelse är nog en på miljonen och kommer troligen inte att hända igen, någonsin. Det är en kul historia dock att berätta för barnbarnen.