Pokerspelaren Viktor Blom sågas av expert

I en krönika av den tyske pokerexperten Rainer Vollmar sågas Viktor Blom vid fotknölarna. Rainer påstår att Viktor Blom spelar på för hög nivå och måste gå ner ett par nivåer innan han slås ut och blir en total förlorare.

Viktor Blom har inte haft så bra siffror i början av 2014 och har därför blivit en måltavla för Rainer Villmars teorier. Han grundar sin krönika på den så kallade ”Peter principen” där man menar att befodrar man personer med den enda anledningen att de är bra på vad de gör i sin nuvarande situation, snarare än att se vad de kan göra i den nästa så är dessa personer dömda att till slut hamna i en befattning där de är helt inkompetenta.

Mer om ”Peter principen” finns här http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Principle

Det är just detta som håller på att ske med Viktor Blom, anser Rainer. Han säger att Viktor inte förstår sina begränsningar och kan inte fortsätta att spela på de höga nivåer som han gör idag. Det bästa för Viktor skulle vara att backa och stiga ner från de allra främsta turneringar som han spelar i. Annars kommer Viktor Blom att sluta som en ”Anonym hjälte” enligt Rainer Vollmar. Vill man undvika att misslyckas och bli pank så måste man erkänna för sig själv vad man är bra på. Om inte så kommer Viktor att drabbas av ”Peter principen”.

Vår får se vad som händer de kommande månaderna med Viktor och om han lyckas ta sig ur denna nergång.