Pokerspelare och legender som vi minns: Amarillo Slim

Här kommer berättelsen om en stor pokerlegend vars smeknamn var ”Amarillo Slim”

Thomas Austin Preston, Jr var Amarillo Slims riktiga namn. Thomas föddes 1928 i USA, Arkansas. Efter det så flyttade han och hans föräldrar till Texas. Senare skildes föräldrarna och gick åt varsitt håll i livet. Då var Thomas 16 år gammal. Han följde med sin pappa och flyttade till Amarillo. Han blev sedan yrkesverksam inom militären och åkte också ut på sjön och arbetade. Under sin tid ute på haven så träffade han Brian “Sailor” Roberts som han senare blev kompanjon med i ett framgångsrikt gamling-race som de båda gjorde. Duon spelade poker och allt annat som de kom över. Man spelade på allt som gick att spela på.

1970 var årtiondet som Thomas började på sin verkliga karriär. 1970 började han spela i World Series Of Poker (WSOP) och två år senare blev vinsten ett faktum.1972 vann han hela WSOP och fick 60 000 dollar i förstapris. Han skulle sedan vinna tre event till. Ett 1974, 1985 och 1990.

Han var en stor man i USA och en ännu större legend samt pokerspelare. Till och med det mest kända samhällsprogrammet ”60 min” gjorde en dokumentär om honom.

Amarillo Slim blev invald i Poker Hall of Fame redan 1992. Han är en av två spelare i Poker Hall of Fame som har spelat på den allra första World Series Of Poker 1970. Han och Doyle Brunson har gjort det.

Amarillo Slim tyvärr bort i cancer 2012. Han blev 83 år gammal.