Om legenden Archie Karas

Några gånger i historien dyker det upp personer som utmärker sig från den stora massan. Personer som inte följer normen och går sin egen väg. Möt Archie Karas, en legend inom gambling i USA. Det han gjorde under sitt liv har inte många varit med om.

Archie Karas var född i Grekland men han rymde hemifrån vid 15 års ålder på grund av sina familjeförhållanden. Han tog sig till USA och hamnade tillslut i Los Angeles efter ett par år. Där började han arbeta på en restaurang, som för övrigt låg alldeles intill en biljardhall. Archie var en väldigt duktig biljardspelare och började spela om pengar. Ganska snabbt hade han utplånat allt motstånd som fanns, han hade nu tjänat mer på biljard än på restaurangjobbet. Efter det blev poker en stor favorit för Archie, och det var också ett spel som han dominerade i. Han blev en storspelare och lyckades skrapa ihop över 2 miljoner dollar ett tag. Men Archie hade spelproblem, han kunde inte sluta spela även när han förlorande gång på gång. 2002 var han pank med endast 50 dollar på fickan. Det var då han beslutade sig för att åka till Las Vegas.

Där satte han igång att spela poker och biljard, men för att kunna spela bland alla high rollers var han tvungen att låna pengar. Han hittade en gammal bekant som lånade ut 10 000 dollar åt honom. Snabbt hade han spelat ihop lånet plus mycket mer. Det gick spikrakt uppåt för Archie och det dröjde inte längre förrän han hade spelat ihop 40 miljoner dollar. Men legenden om Archie Karas är den att han lyckades förlora allt på kort tid.

Något år senare hade han inga pengar kvar. Los Angeles upprepade sig och han kunde inte ge sig i tid, han förlorade allt. Det är just detta som är det mest otroliga i hans liv, att ta sig till toppen och vara ekonomiskt oberoende. Men att då inte lägga av och leva på pengarna, istället fortsatte han och blev utblottad.