Nu har Sverige en världsmästare i poker

Världens bästa pokerspelare är från Sverige. I november tog pokervärldens svar på VM slut, under main event i WSOP så spelade Martin Jacobson hem segern och en pott på hela 74 miljoner svenska kronor. Han var också den första svensk som har vunnit WSOP, så i år så skrev Martin pokerhistoria. Turneringen som hölls i Las Vegas hade från början 6000 deltagare och till slut stod bara Martin kvar…

Main event vid WSOP 2014 avslutades den 11 november och då satt Jorryt van Hood, Martin Jacobson och Felix Stephensen vid bordet, tre deltagare av över 6000. Martin avslutade en ”all in” på ett par i tior och när resten av korten kom upp så var segern ett faktum. 10 miljoner dollar fanns i prispotten och Martin blev minst sagt rik på kuppen samtidigt som han kan titulera sig som världsmästare i poker.

Här kan du se hela ögonblicket när man spelar den sista handen. Från Martins ”all in” till det vilda firandet när svensken blir världsmästare i poker. Vi tycker det är väldigt roligt att en svensk nu äger ett av de mest eftertraktade armbanden inom professionell poker.

Klippet ligger på Youtube men du kan se det är:

Martin Jacobson är 27 år och för närvarande bosatt i London men är född i Stockholm. Han slog igenom som professionell pokerspelare 2008 då han vann EPT i Budapest. Martins statistik på inspelade pengar under sin karriär är nu uppe i 110 miljoner svenska kronor.