Betting på e-sport?

Går det att spela om pengar på e-sport? Här får du svaren! Men först ska vi reda ut vad e-sport är, det kan vara bra att veta för den som inte har riktigt koll.

Detta är e-sport

E-sport är en förkortning och betyder elektronisk sport, på engelska blir det electronic sport. Det är när man spelar på datorer och tv-spelskonsoler och mot andra i et närverk eller direkt över internet. Det första svenska spel som kom att myntas som en e-sport var spelet Quake. Just Quake har varit en avgörande faktor när det kommer till e-sport, Doom och Quake gav upphov till att det blev så pass populärt.

E-sportens spel delas in i fem olika speltyper.

First person shooter

I denna kategori hittar vi Counter Strike som har varit det populäraste spelet efter Quake, som förövrigt också ingår i First person shooter.

Sport och fighting

Här finns spel som Fifa och Super Street Fighter

Realtidsstrategi

Warcraft och Starcraft är stora spel inom realtidsstrategi.

MOBA (Multi Player Online Battle Arena)

Dota är ett populärt spel inom MOBA. League of Legends har på senare år exploderat med användare och popularitet på e-sportevent.

Går det att betta, spela om pengar på e-sport?

Svar ja, det går bra att satsa pengar på e-sport. Nackdelen är att spel och casinosidor som annars erbjuder odds och gambling på nätet har ett skralt utbud, eller inget alls av e-sport. Stora bolag som Unibet och Betsson erbjuder inte spel på e-sport. Då får man leta sig till sidor som pinnaclesports.com osv. Där kan man spela på Dota 2 och League of Legends.

Spelar du på denna bettingsida kan du bli skatteskyldig vid en eventuell vinst. Det är inte säkrat om sidan går inom EU:s ramar eller inte.